voors en tegens van het gebruik van een aardgas-ketel

Een aardgas ketel voldoet aan de warm water nodig heeft voor veel huiseigenaren. De ketel wordt gevoed door aardgas, een van de goedkoopste brandstoffen beschikbaar zijn voor huisbrandolie. Andere energiebronnen gebruikt voor residentiële boilers brandstof omvatten propaan, olie en elektriciteit. Misschien bent u niet zeker over de geschiktheid van een aardgas boiler voor uw huis. Hieronder zijn de voor- en nadelen die komen met het gebruik van een natuurlijke gasgestookte ketel.

Aardgas is een van de meest efficiënte brandstoffen voor ketels. Minder gas wordt gebruikt om water te verwarmen behalve brandstoffen zoals elektriciteit of olie. De jaarlijkse Fuel utilization efficiency (AFUE) snelheid van aardgas ketels wordt geschat op 90 procent. Dit maakt van aardgas een van de meest efficiënte brandstof voor ketels.

Energy Efficient

Aardgas is een van de goedkoopste brandstoffen beschikbaar zijn voor warmwatervoorziening. In de meeste gebieden van de kosten van aardgas is relatief goedkoop. De prijzen neigen ook gedurende het jaar redelijk stabiel blijven. Dit helpt om uw energiekosten aan de onderkant te houden. Alternatieve brandstoffen zoals olie zijn onderhevig aan marktschommelingen. Onderhoudskosten voor een natuurlijke gasgestookte verwarmingsketel zijn ook laag. Dit draagt ​​bij aan de algehele economische aard van de gasketel.

Kostenefficient

Aardgas is een geschikte brandstof voor ketel doeleinden. U hoeft niet naar een opslagtank op het terrein voor reserve gasvoorziening te hebben. U hoeft niet de moeite om de brandstof niveaus of schema bekijkt voor gasleveringen. Gas wordt geleverd in uw huis vrij veel als de gemeentelijke watervoorziening. Aardgas verwarmt ook het water sneller dan elektriciteit. Dit draagt ​​bij aan het gemak.

Gemak

Zolang u bent verbonden met een gasleiding kunt u rekenen op de beschikbaarheid. Supply is niet verstoord tijdens het erg koud weer wanneer de vraag loopt hoog. Met elektriciteit, kan stroomuitval warmwatervoorziening verstoren. Oliegestookte ketels, anderzijds, kunnen ook worden gehinderd door schommelingen markt tekorten olie kan veroorzaken.

betrouwbare

Aardgas is een van de schoonste brandstoffen beschikbaar zijn voor ketels. Het maakt niet vies emissies zoals kolen of olie te genereren. Je hebt ook geen onaangename geuren wanneer aardgas verbrandt. Uitstoot van broeikasgassen is lager met een natuurlijk gas boiler. Dit maakt het een milieuvriendelijke brandstof voor residentiële ketel doeleinden.

Eco-Friendly

Echter, een aardgas-ketel is niet zonder nadelen.

dure Installatie

Veiligheid

De initiële investering voor een natuurlijke gasgestookte ketel kan lopen in de duizenden dollars. Gas afspraken moeten beschikbaar zijn voor uw huis zijn. Het leidingsysteem moet worden geïnstalleerd als niet beschikbaar. Als gevolg van die betrokken zijn bij het opzetten van gasinfrastructuur complexiteit, is het het beste dat een gekwalificeerde technicus ondernemen de baan. Dit draagt ​​bij aan de totale kosten. Mocht u naar een gebied dat niet gastoevoer heeft verplaatst, zal het uw verwarmingsketel nutteloos. Hoog rendement gasketels kosten nog meer te installeren.

De bezorgdheid over de veiligheid te ontmoedigen sommige huiseigenaren uit aardgas ketels. Moet een gaslek ontstaan, kan dit ernstige problemen veroorzaken. Explosies en branden die het gevolg zijn van gaslekken kunnen dodelijk letsel veroorzaken aan u en uw gezin. Uw woning kan ook uitgebreid worden vernietigd.