voors en tegens van een warmtepomp

Een warmtepomp is een geothermisch systeem dat warmte maakt gebruik van een metrostation te worden gebruikt voor verwarming van woningen. Dit type systeem zijn leidingen gelegd in de grond rondom het huis. Verticale boorgaten kan ook worden geboord als de ruimte is een beperking. Buizen worden vervolgens in de boorgaten vastgelegd. Een warmtepomp dat functioneert als een koelkast wordt dan gebruikt om de warmte van de grond in het huis via een vloerverwarming systeem. Hieronder zijn de voors en tegens van een geothermisch verwarmingssysteem.

Een geothermische warmtepomp is een van de meest eco-vriendelijke methoden beschikbaar. Het heeft geen verbranding van fossiele brandstoffen voor verhitting plaatsvindt. Geen verontreiniging wordt in verband gebracht met gemalen bron verwarming. Dit maakt het een uitstekende groene methode voor gebruik in huis het verwarmen en verwarming behoeften.

Pros

De energie ingezet uit de grond is gratis, dat geothermische verwarming een haalbare optie maakt. Het is zuiniger in gebruik dan warmtepompen aangedreven door elektriciteit of aardgas. Naast de energie constant beschikbaar is en er geen gevaar voor voorraden uitgeput.

Cons

Geothermische verwarming is een opsteker voor eco-vriendelijke energie gebruik. Een warmtepomp is een schoon, comfortabel en handig systeem voor thuisgebruik. Geen giftige gassen, roet, rook of grote brandstoftanks zijn betrokken. Dit verhoogt zijn milieuvriendelijke ratings. Het is ook een onderhoudsarm systeem omdat het geen regelmatig onderhoud nodig. Dit helpt om de lopende kosten te bevatten.

Het systeem is multifunctioneel. Naast het opwarmen en afkoelen van het huis, kan het systeem ook te verwarmen water voor huishoudelijk gebruik.

Voor een geothermische verwarming systeem om efficiënt te werken, goede isolatie is van vitaal belang. Waar isolatie slecht is, vaak in oude huizen, de efficiëntie van het systeem in het gedrang komt. Corrigeren onbevredigend isolatie kan een dure onderneming zijn. Dit kan heel goed blijken te zijn een afschrikmiddel voor de installatie van een grond bron verwarmingssysteem zijn.

Exploitatiekosten en onderhoud kan minimaal zijn. Echter, de installatie is een kostbare aangelegenheid. Set-up kosten hoger zijn dan die in verband met lucht-source systemen veruit. Echter, energiebesparing na verloop van tijd ook de balans van de initiële kosten.

Voldoende ruimte is nodig voor het systeem te installeren. Als je in een dichte buurt wonen, zal het u te verbieden van het gebruik van dit systeem. Waar de ruimte beperkt is boorgaten kunnen worden geboord. Wel moet de gaten vrij diepe verzonken. Als onbevredigend bodem wordt aangetroffen onder de grond zal het doel belemmeren. Boorgaten destabiliseren ook het grondvlak en een onder een minpunt voor milieuvriendelijke inspanningen.

Aardwarmte verwarming wordt algemeen beschouwd als een low-onderhoud verwarmingssysteem. In het geval dat reparaties nodig zijn, zal geen gemakkelijke zaak aanwezig om begraven van lange leidingen zijn. Het opsporen van de exacte bron van een probleem kan moeilijk en tijdrovend zijn. Dit draagt ​​bij aan de totale kosten. Aardwarmte verwarmingssystemen niet volledig milieuvriendelijk. Koelmiddelen uiteindelijk gebruikt lekken in de atmosfeer veroorzaken van milieuvervuiling.