vijverpompen legde

Vijverpompen zijn nuttige hulpmiddelen die u kunnen helpen uw vijver beter te beheren. De pomp kan op de bodem van de vijver of buiten geïnstalleerd. Het is verbonden met de elektrische voeding die de circulatie van het water in stand houdt in de hele vijver. Sommige pompen zijn op zonne-energie. Verschillende vijverpompen hebben verschillende functies. Echter, ze meestal circuleren, oxygenaat en filteren het water. Dit zorgt voor een schoon en gezond water voor het waterleven. Een goede pomp helpt om een ​​mooie vijver te bereiken. Het helpt ook om de gezondheid van uw vissen en vijver vegetatie te promoten. Hieronder zijn 3 verschillende types van pompen op de markt en hoe ze werken.

Deze moeten worden geïnstalleerd in de vijver, gewoonlijk in het diepste deel. Zij kunnen worden aangedreven door elektriciteit of zonne-energie. Dompelpompen stuwkracht water aan het oppervlak van de vijver door de werking van de pompmotor. De motor wordt doorgaans ingekapseld in een hars, waardoor het veilig gebruik onder water. Een waaier bussen het water en rijdt het door een intake buis. Filters reinigen het water als het de pomp komt. Een afvoerpijp kanalen het gereinigde water terug in de vijver. Een veel voorkomend probleem met dompelpompen is dat de pomp afdichting kan scheuren. Deze lozingen olie koelvloeistof in de vijver wateren, interfereren met oppervlak gas uitwisseling en het waterleven in gevaar te brengen. Dompelpompen zijn ideaal voor kleinere vijvers met 200 tot 1.000 liter water. De pompen behoren tot de gemakkelijkst te installeren en op te halen voor onderhoud. De pomp locatie onder water maakt het een goede keuze als je liever een pomp die niet zichtbaar is.

Stap 1 – dompelpompen

De pompen zijn ook bekend als uit vijverpompen omdat zij buiten de vijver worden geïnstalleerd. Externe pompen werken goed met een brede verscheidenheid van biologische filters vanwege de tegendruk uitgeoefend op het filter door de pomp. Dit vergroot pomp functionaliteit. De meeste externe pompen voorzien van een priming pot en blad zeef, waardoor de efficiëntie te verbeteren. De priming pot helpt om negatieve zuigkracht te controleren. Externe pompen zijn voorzien van een skimmer mand die helpt bij het waterfiltratie. De pompen circuleren water in de vijver ten minste een keer per uur. Ze maken een betere keuze voor middelgrote tot grote vijvers met meer dan 1.000 liter water. Ze maken veel lawaai, maar hebben een hoog energetisch rendement.

Stap 2 – Externe Pompen

Het apparaat bevat 2 magneten en waaiers. Zij maken gebruik van magnetisme om water te verdrijven uit de vijver. Zowel de waaier en motor hebben magneten bevestigd. Deze magneten stralen magneetvelden die ervoor zorgen de waaier roteert. De rotatie creëert een kracht welke kanalen het water door de pomp en gelost het buiten. Magnetische aandrijving pompen niet koelmiddelen, waardoor het risico van watervervuiling moet een onderdeel beschadigd gebruiken. Ze komen in verschillende maten, waardoor het gemakkelijk is om een ​​perfecte pasvorm voor uw vijver te vinden. Hoewel ze veel meer dan andere pomptypen kosten, zij minder onderhoudseisen. Dit maakt hen een rendabele investering op de lange termijn. Magnetische aandrijving pompen zijn ook beschouwd als een van de meest energie-efficiënte.

Stap 3 – Magnetic Drive Pompen