vijverbeluchter – waarom zou je een te gebruiken?

Een vijver beluchter is een essentieel onderdeel van een vis keeper zwembad in de tuin. Zoals alle dieren, vissen maken gebruik van zuurstof alleen in dit geval de zuurstof opgelost in water. Gebrek aan voldoende zuurstof in het vijverwater is geïdentificeerd als een belangrijke reden waarom vijver vissen sterven onverwacht. Een vijverbeluchter is belangrijk voor de reden dat het aanvullende vergemakkelijkt beluchting van het vijverwater.

De dynamiek van een Vijver

Om te begrijpen waarom extra zuurstof nodig heeft men tot op zekere dynamiek over een visvijver te begrijpen. Er zijn twee belangrijke factoren die invloed hebben op de hoeveelheid zuurstof in het water. De eerste factor heeft te maken met de hoeveelheid vis in de vijver. Als de vijver bevat een groot aantal vissen dan is de kans groot dat sommigen zullen bezwijken aan een gebrek aan zuurstof, een vijverbeluchter impuls zal geven water zuurstof voor de vissen. De tweede overweging heeft te maken met de algen en waterplanten dat veel laten groeien op de bodem van de vijver. Algen en waterplanten groei vereist zuurstof meer nog tijdens de nacht. Als zowel de vis en algen hetzelfde zuurstofvolume deelt vervolgens incidenties van vissterfte zeker eens worden ervaren. Dit is des te meer reden om te investeren in een goede vijverbeluchter.

Het belang van een vijverbeluchter komt ook naar voren tijdens de intense zomerse temperaturen. Tijdens dit seizoen vijver heeft de neiging water minder zuurstof te worden en de vis moeten worstelen met deze situatie dag en nacht, vooral als de vijver is ook gastheer voor planten en algen. Een vijver beluchter werkt zeer goed wanneer de inspanningen worden aangevuld met andere pro-zuurstof apparatuur, waaronder ringen en luchtstenen. Het materiaal wordt geplaatst op de bodem van de vijver met de vijverbeluchter. Ze doen echter vereisen een luchtpomp die fungeert om lucht te dwingen door middel van hen. De lucht wordt op zijn beurt uitgebracht bellen die zuurstofniveaus verhoogt de vis ook.

Op het vijveroppervlak rol de vijverbeluchter kan worden aangevuld door middel van watervallen. Veel mensen hebben dergelijke apparaten geïnstalleerd om hun achtertuin vijvers. Een waterval zorgt ervoor dat het vijverwater niet stilstaand blijft staan. Als het water beweegt in en uit het zwembad in cycli is de zuurstofvoorziening verbeterd. Met behulp van een waterval en een vijver beluchter in de hete zomer seizoen is zeer aan te raden. Watervallen zijn niet alleen goed voor de vissen, maar zijn een aangename lust voor het oog in uw achtertuin en het geluid van stromend water kan zeer ontspannend.

Voor een goede vijverbeluchter kunt u altijd gaan voor de zonne-aangedreven type. Deze vijver beluchters komen vaak met batterijen. Overdag worden gevoed door de zon en de batterij slaat ook energie die wordt gebruikt om energie gedurende de nacht.