vijver algen controle en de betekenis van de ph

Als u een outdoor vijver of water tuin, is het belangrijk om te leren over de vijver algen controle en de betekenis van de pH. Deze twee factoren zijn een integraal onderdeel van de gezondheid van uw vijver, zal helpen om de levensduur van uw waterplanten en vissen te garanderen, als je toevallig om ze te hebben.

Om u te helpen begrijpen dat u wat bestaat uit algen en pH-waarden. Kortom, algen zijn kleine microscopische planten die enorm vermenigvuldigen en kan uiteindelijk een onaangename geur en kijken. PH niveau is het meten van hoe zuur of alkalisch een waterlichaam is. Een ideale pH-niveau voor een openlucht water vijver of tuin is ongeveer level 7.

Als u denkt aan het toevoegen van een watertuin aan werf, zijn er enkele dingen die je kunt doen om de groei van de vijver algen te voorkomen. Bijvoorbeeld, het materiaal dat u ervoor kiest om uw vijver te bouwen zal invloed hebben op hoe gemakkelijk het is voor de algen om te groeien en bloeien. Bijvoorbeeld, vijvers gemaakt van beton, kalksteen of marmer zijn gevoelig voor algenbloei.

Zorgvuldig ontwerp van uw vijver kan ook voorkomen algengroei. Bijvoorbeeld, zorg ervoor dat u water vijver te bouwen op een lichte helling in de richting van het diepe zal het gemakkelijker maken om puin, die kan zich ophopen en het bevorderen van de groei van algen te verwijderen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw ontwerp omvat een barrière om regenwater te voorkomen dat het wegvloeien andere delen van de werf in de vijver. Geloof het of niet, regenwater is vol voedingsstoffen die eigenlijk de algen te voeden, niet om die afvoer kan dragen mest of andere chemicaliën in uw vijver die kunnen bijdragen aan algen en zal zeker schadelijk geen vis noemen.

Als u al een vijver, zijn er dingen die je kunt doen om de algen die vrij eenvoudig zijn te controleren. Het allerbelangrijkste is om een ​​goede circulatie en filtratie-apparatuur. Must-haves zijn voorzien van een pomp en een filter, en je moet ervoor zorgen dat ze zijn allebei de juiste maat voor uw watertuin.

De volgende stap is onderhoudsvrij. Een deel van het werk van het houden van een vijver algenvrij is regelmatig skimming met een net en het gebruik van een vijver vacuüm als dat nodig is. Je moet ook een bacteriën gebruiken en enzym aan te vullen uw inspanningen en eventuele geurtjes die zich kunnen ontwikkelen als gevolg van algen te verminderen. Deze producten kunnen ook verminderen verzamelde algen slib.

Ten slotte, om algen te bestrijden, niet meer vis toe te voegen dan uw maat vijver en het filter kan ondersteunen. Hierdoor zal algen snel vermenigvuldigen. Vermijd overvoeding de vis, want dit is ook een veel voorkomende oorzaak.

Een openlucht water tuin of vijver kan een prachtige aanvulling voor elk huis en erf en een bron van ontspanning. Goed onderhoud zal u toelaten om je creatie te genieten zonder de hinder van algen.