verhuizen en transplantatie een eiken boom

Rachel Klein is een fervent tuinman, en een meester in het groeiende alles van elementaire kruiden druiven – zonder het gebruik van herbiciden of pesticiden. Ze houdt ook van om te drogen, jam of augurk wat ze groeit. Rachel heeft tuinieren deskundigheid buiten haar jaar.

De beste tijd om een ​​eik transplantatie is tussen half december en eind maart, wanneer de boom is sluimerend, maar het is geen gemakkelijke taak. Transplantaties zijn het meest succesvol met bomen die zijn slechts twee of drie jaar oud en bij voorkeur jonger dan drie voet hoog. De pin eik en de rode eik zijn de eenvoudigste types van eiken te verplanten, maar ongeacht het type, de onderstaande stappen zal het proces zo pijnloos mogelijk te maken.

Stap 1 – Kies een Boom

Zorg ervoor dat de boom die u kiest is gezond en vertoont geen tekenen van beschadiging.

Stap 2 – Voorbereiding van de Transplant Site

Tijd is van essentieel belang als het gaat om het transplanteren van een eik. Zodra u uw boom uit de grond te verwijderen, moet het worden getransplanteerd, zodat de transplantatie plaats klaar om te gaan voordat je begint te graven. Kies een plek die geschikt voor de grootte van een volwassen eik. Dit is afhankelijk van het type eik, doen huiswerk over uw specifieke type.

Stap 3 – Werk van de Bodem

Het planten van een eik in de buurt van een straat, stoep, of een stichting is een slecht idee. Dit kan schadelijk zijn voor de wortels en zelfs de stoep of stichting zijn. Eiken bomen hebben grote wortel systemen die zelfs verder dan de breedte uit te breiden. Wanneer u klaar bent om te graven zijn, zorg ervoor dat uw hole is een paar duim groter dan de boom kluit.

Stap 4 – Graaf de boom

Breek de bodem van het gat en voeg compost en tuin zand om de kwaliteit en de drainage te verbeteren. Houd een oogje op schimmel of plagen in de bodem dat nieuw getransplanteerde wortels van uw boom zou kunnen schaden.

Stap 5 – Wrap en Verplaats de Boom

Graaf een geul rond de boom ongeveer twee voet diep. Langzaam breiden de geul naar de boom totdat u het bewijs van de wortels. Als de boom is erg jong, de wortels misschien niet erg ver gereisd. Je moet in staat om de diepte van de hoofdwortel (de hoofdwortel in het midden van de kluit) op basis van de lengte van de boom te schatten. Penwortels bijna zolang de boom hoog. Wees voorzichtig, is het belangrijk de penwortel niet te breken tijdens het graven uit de boom. Als de penwortel beschadigd is, kan uw eikenboom niet overleven. Neem de geul om de nodige diepte en dan beginnen te graven naar de boom.

Stap 6 – Plant de boom

Stap 7 – Water en bemesten van de Boom

Tip: Vermijd het graven in de kluit. Ga door met graven, totdat u de boom start te leunen merken. Dan voorzichtig wrikken de boom in het gat om te bepalen of het gemakkelijk kan worden verwijderd. Trek niet aan of eikel. Als de boom niet los genoeg te verwijderen lijkt, blijven voorzichtig te graven. Als je een schop kan manoeuvreren onder de boom, het is klaar om te worden verwijderd.

de boom te bevrijden van de sleuf een paar duim. Probeer om zoveel mogelijk van de kluit mogelijk vast te leggen en wikkel het in het licht jute plundering. Bind de plundering rond de stam van de boom en de boom uit zijn hol te verwijderen. de boom te vervoeren naar de nieuwe positie zo snel mogelijk.

Tip: Als u geen jute ontslaan, dan kunt u tarp of plastic te gebruiken om de boomwortels te wikkelen. Echter, je moet er zeker van zijn om dit materiaal voor het planten te verwijderen!

Plaats de boom in het gat dat je hebt voorbereid. Zorg ervoor dat de kluit is iets onder het grondniveau en de bodem lijn is op hetzelfde punt op de stam dat het in de oorspronkelijke plek. Vergeet niet dat wat grond bezinking zal plaatsvinden in de komende weken, zodat je zelfs zou willen uw boom te planten lager dan nodig lijkt. Bouwen van een platform van de grond onder de boom, en in de rest van het gat met de bodem die je hebt gewerkt te vullen. Aanstampen het naar beneden nog stevig voorzichtig rond de kluit. Je kunt eigenlijk verlaat de jute op de kluit. De Hessische zal wortelgroei stimuleren door het bijhouden van de kluit vochtig en dan langzaam wegsterven natuurlijk.

Direct na het planten, doordrenken de bodem. In de komende maanden, de boom water zorgvuldig of twee keer per week. Een diepe weken is veel voordeliger dan het besproeien met een sprinkler. Verwijder alle bijlagen van het einde van de slang, zet hem aan tot een langzame straaltje, en laat het open einde van uw boom voor 20 minuten of zo.

Stap 8 – Steun de boom

Stap 9 – Prune en te beschermen tegen Knagende aan Dieren

Spreid een laag organische compost over de onlangs verstoorde bodem en werk het in de eerste paar inches met behulp van een troffel of de tuin claw. Bezorgen niet diep genoeg om de wortels te graven verstoren.

Er is geen groei in de boom of het wortelstelsel totdat de veer, zodat de boom moeten worden ondersteund bij harde wind. Plaats twee sterke bamboestokken aan weerszijden van de romp, waarbij de onderste zes duim stevig uitstrekt in de grond. Gebruik tuinieren tape om de boom te bevestigen aan de inzet. Als je touw of koord in plaats van tape te gebruiken, kan de boom niet bewegen helemaal en is veel meer geneigd om een ​​ondiep wortelstelsel ontwikkelen. Tuinieren tape is flexibel en laat de boom om een ​​gezonde hoeveelheid te verplaatsen.

Vervolgens scherpe snoeischaar te snoeien off 1-3 onderste takken. Verplanten is schokkend om het systeem van de boom en als je snoeien off sommige lagere takken van de boom hoeft niet zo veel energie uit te oefenen om te overleven. Wikkel de stam van de boom om het te beschermen tegen ongedierte en andere dieren knagen. Er zijn meerdere soorten van de boom bewakers te overwegen.

Je zult niet weten of de transplantatie succesvol was tot het voorjaar. Hou de boom zodat de steunen nog goed houden en dat niets het veroorzaakt schade.

Tip: Als je eik ouder is of groter dan de aanbevolen, moet je beginnen met de wortels het starten van het voorjaar voor transplantatie snoeien. Grotere bomen hebben grote ingewikkelde wortelstelsel dat erg lastig om te bewegen kan zijn. In het voorjaar, neem een ​​scherpe schop en begint te graven rond de buitenste wortels en zorgvuldig snijden ze terug. Als de lente en de zomer vooruitgang, blijven snoeien van de wortels, maar het opstijgen een paar duim telkens om geleidelijk dichter en dichter bij de romp te bewegen het wortelstelsel. Dit zal hen beter beheersbaar voor de winter transplantatie te maken.