snoeien van een agave plant

Als onderdeel van de zorg en het onderhoud van de agave plant die je nodig hebt om de plant te snoeien volgens zijn behoeften. Dit kan seizoensgebonden snoeien, of snoeien elke dode bladeren uit te wissen, of zieke gebieden.

Voordat het groeiseizoen begint moet je wat tijd besteden aan het snoeien van uw agave planten. Late Summer of vroege herfst zijn goede tijden voor de planten te snoeien voor de winter weer sets in Snoeien nu duwen nieuwe groei die een kans om zich te vestigen zonder schade door het weer zal hebben;.. Je moet ook snoeien na de laatste vorst van de Winter. Dit zal nieuwe groei te stimuleren nadat ze slapende zijn geweest.

seizoensgebonden Snoeien

Er zullen momenten zijn na een groeiperiode wanneer je moet snoeien langs enkele van de takken tot een beheersbaar niveau. Als u niet wilt dat de plant te groot te krijgen, dan snoeien uit de top groei. Wilt u de plant tot een bepaalde breedte bevatten, blijven snoeien van de groei kant.

Opruimen Snoeien

De bladeren van de agave plant zijn heel sterk en hebben stekels op de tips. Om ze te snoeien, gebruik sterke schaar die scherpe om eventuele scheuren en schade voor jezelf te minimaliseren.

Gebruik sterke Shears