snoeien van bomen – zal gaan snoeien

Susan is een Master Tuinman en een duurzame woon- onderzoeker. Met een achtergrond in de voeding en uitgebreide kennis van de hele voedsel en wellness, Susan bevat duurzaam leven praktijken die de gezondheid van haar familie te verbeteren terwijl het verminderen van hun carbon footprint.

Het produceren van een sterke structuur moet de nadruk liggen bij het snoeien van jonge bomen. Als bomen rijpen, teneinde snoeien verschuift naar behoud boomstructuur, vorm, gezondheid en uiterlijk.

Crown Uitdunnen

TIP: Onze deskundige tuinieren adviseur, Susan Patterson waarschuwt u: “Vermijdt het snoeien van jonge bomen.”

Crown Raising

Snoeien sneden gemaakt in een knooppunt, het moment waarop één tak of twijg hecht aan een ander. In het voorjaar groei begint bij knoppen en twijgen groeien tot een nieuw knooppunt wordt gevormd. De lengte van een aftakking tussen knooppunten wordt een internodium.

Crown Reduction

TIP: Susan beveelt, “Gebruik altijd schoon en scherp snoeien gereedschappen.”; De meest voorkomende vormen van het snoeien zijn

Kroon dunner, hoofdzakelijk voor hardhout, is de selectieve verwijdering van takken lichtinval en luchtbeweging toenemen op kruin van een boom. De bedoeling is om te behouden of te ontwikkelen structuur en de vorm van een boom. Om onnodige stress te vermijden en te voorkomen dat overmatige productie van epicormic spruiten, niet meer dan 1/4 van de levende kroon moet worden verwijderd op een moment. Als het nodig is om meer te verwijderen is, dient dit te gebeuren over opeenvolgende jaar;. Figuur 1. Crown dunner – takken worden verwijderd zijn blauw gearceerd, snoeisneden moet worden gemaakt op de rode lijnen. Niet meer dan 1/4 van de levende takken moeten worden verwijderd op een bepaald moment (afbeelding rechts) .; Takken met sterke U-vormige hoeken van hechting dient te worden gehandhaafd (fig 2A). Takken met smalle, V-vormige hoek van hechting vormen vaak ingesloten schors en moet worden verwijderd (fig. 3B). Inbegrepen schors vormen wanneer twee takken groeien op scherp scherpe hoeken aan elkaar, waardoor een wig van naar binnen gerold schors tussen hen. Inbegrepen schors voorkomt sterke bevestiging van takken, wat vaak een scheur op het punt onder de plaats waar de takken te voldoen. Codominant stengels die ongeveer dezelfde grootte en komen voort uit dezelfde positie vormen vaak opgenomen schors. Het verwijderen van een deel van de zijtakken van een codominant stengel kan de groei voldoende te verminderen om de andere stam te dominant worden.

Zijtakken mag niet meer dan 1/2 tot 3/4 van de diameter van de steel bij het bevestigingspunt. Vermijd het produceren van “staarten leeuw,” bosjes van takken en bladeren aan de uiteinden van de takken, veroorzaakt door het verwijderen van alle innerlijke zijwaartse takken en bladeren. Lion’s staarten kan leiden tot sunscalding, overvloedige epicormic spruiten, en zwakke tak structuur en de breuk. Takken die wrijven of steken een andere tak moeten worden verwijderd;. Naaldbomen die zich vertakt in kransen en piramidale kronen zelden nodig kroon dunner, behalve om een ​​dominante leider te herstellen. Af en toe kan de leider van een boom beschadigd en meerdere vestigingen kunnen codominant geworden. Selecteer de sterkste leider en verwijder concurrerende takken aan de ontwikkeling te voorkomen van codominant stengels.

Kroon verhogen is de praktijk van het verwijderen van vertakkingen van de bodem van de kroon van een boom speling voor voetgangers, voertuigen, gebouwen, lijnen site of een duidelijke steel voor houtproductie ontwikkelen. Ook het verwijderen van lagere takken op wit dennen kan blister roestvorming te voorkomen. Voor straat bomen de minimale vrije ruimte wordt vaak gespecificeerd door de gemeentelijke verordening. Na snoeien moet de verhouding van levende kroon totale boom hoogte minstens 2/3 (bijvoorbeeld een 12 m boom moeten leven takken op tenminste de bovenste 8 m) .; Op jonge bomen “tijdelijke” takken kan behield langs de steel aan taper bevorderen en beschermen van bomen uit vandalisme en zon verbranden. Minder sterke scheuten worden gekozen als tijdelijke takken en duurt ongeveer 10 tot 15 cm uit elkaar langs de steven. Zij moeten jaarlijks worden gesnoeid om hun groei te vertragen en moet uiteindelijk worden verwijderd; Figuur 3. Crown verhoging – takken worden verwijderd zijn blauw gearceerd, snoeisneden moet worden gedaan indien aangegeven met rode lijnen.. De verhouding van levende kroon totale boom hoogte dient ten minste twee derde.

Crown vermindering snoeien wordt meestal gebruikt als een boom te groot voor haar toegestane ruimte is gegroeid. Deze methode, ook wel druppel kruis snoeien, heeft de voorkeur om topping omdat het resulteert in een meer natuurlijke uitstraling, verhoogt de tijd voordat het snoeien weer nodig is, en minimaliseert stress (zie drop kruis bezuinigingen in de volgende paragraaf) .; Crown vermindering snoeien, een methode voor het laatste redmiddel, resulteert vaak in grote snoeien wonden aan stengels die kan leiden tot verval. Deze methode niet worden gebruikt op een boom met een piramidale groeiwijze. Een oplossing betere lange termijn is om de boom te verwijderen en te vervangen met een boom die niet zal groeien dan de beschikbare ruimte; Figuur 4 Crown verhoging – takken worden verwijderd zijn blauw gearceerd, snoeisneden moet worden gedaan indien aangegeven met rood. lijnen. De verhouding van levende kroon totale boom hoogte moet minstens 2/3 zijn.