snoeien een artemisia

Snoeien van uw Artemisia struiken zal zorgen voor gezondere groei, meer bladeren en bloemen en in het algemeen beter uit planten. Veel mensen zijn terughoudend om hun struiken snoeien uit vrees voor onherstelbare schade aan de plant. Echter, het verwaarlozen van uw Artemisia snoeien kan blijken te zijn nog meer schadelijk voor hen. Hier is een gids om u te helpen de juiste uw Artemisia planten snoeien.

Artemisia plannen moeten worden gesnoeid of inkrimping in het vroege voorjaar. Dit zal de beste kans voor nieuwe groei en bloei te bieden tijdens warmer weer.

Step One – Weet wanneer je moet snoeien

Begin uw Artemisia snoeien door het wegsnijden van de doden groei of beschadigde takken met uw snoeischaar. U kunt ook takkenschaar of een zaag gebruiken om dit te doen ook. Wat je ook gebruikt, zorg ervoor dat het gereedschap scherp om te voorkomen dat te veel stress op de plant.

Stap twee – weggesneden Dead Growth

Bij het snoeien van uw Artemisia planten, maken hoek snijdt op ongeveer 45 graden. Maak uw hoek snijdt weg uit de richting van de knoppen en tak groei. Voor oudere en meer volwassen Artemisia planten, maken bezuinigingen van ongeveer 6 inches. Voor jongere Artemisia planten, gesneden slechts drie of 4 naast het uiteinde van de takken.

Stap 3 – Artemisia Snoeien Cuts

Zorg ervoor dat niet weg te snijden te veel in één snoeien. Terwijl een oudere en rijpere Artemisia planten in staat om ernstige snoeien weerstaan, zal jonger Artemisia planten bijna zeker sterven als teveel groei tegelijkertijd wordt verwijderd.

Stap 4 – niet te veel snoeien

Vermijd altijd snijden nieuwe groei uit de buurt van uw Artemisia planten. In het algemeen, zal het relatief eenvoudig zijn om nieuwe groei identificeren oudere en minder gezonde groei. De groei van nieuwere takken zullen in het algemeen lichter van kleur en zal gezonder en meer robuuste algehele verschijnen. Proberen weg te snijden van de oude groei en laat nieuwere vestigingen in de ruimtes die door uw snoeien in te vullen.

Stap 5 – Probeer niet snijdt New Growth

Terwijl uitgebreide planning voor uw Artemisia planten moeten worden gedaan in het vroege voorjaar, kunt u het onderhoud snoeien doen om dode groei en takken op elk gewenst moment te verwijderen gedurende het jaar. Herfst, winter en zomer snoeien kan zeer effectief zijn. Het verwijderen van dode groei en takken uit uw Artemisia planten ongeveer drie of vier keer per jaar is meestal een heel goed idee en zal zorgen voor een gezondere groei en bloei in het voorjaar en de zomer aan te moedigen.

Stap 6 – Onderhoud Snoeien

Stap 7 – Shaping Overwegingen

Bij het snoeien van uw Artemisia planten, moet je consequent zijn en niet proberen om de vorm van uw Artemisia planten drastisch veranderen. Zodra u een shaping stijl te kiezen, blijf bij uw ontwerp, anders moet u wellicht om weg te veel nieuwe groei te snijden. Als u de manier waarop uw Artemisia planten worden gevormd te veranderen, moet je wachten tot je hen verdelen in het voorjaar en wacht tot de nieuwe struiken te groeien.