rozen snoeien: do’s en don’ts

Het is niet moeilijk om rozen te snoeien, maar er zijn een paar dingen die je moet ervoor zorgen dat je doet of te voorkomen ter bescherming van uw rozenstruiken. Snoeien zal u helpen de vorm van de struiken te controleren, en indien correct gesnoeid, je plantshould blijven produceren geurige en kleurrijke nieuwe bloeit de hele zomer.

Snoei uw hybride, thee en groene rozenstruiken in het vroege voorjaar na de laatste vorst is verdwenen. Je zult in staat om te vertellen wanneer ze snoeien nodig hebben, omdat de roos knoppen gewoon begonnen te zwellen.

Dos

Snoei oudere struiken en klimplanten na hun eerste bloei in het seizoen. Deze rassen zullen bloem op de groei van het voorgaande jaar, dus door hen te snoeien te vroeg, je zult missen op uw bloemen.

don’ts

Niet snoeien rozenstruiken die minder dan 3 tot 4 jaar oud zijn. Snoeien ze te vroeg in hun leven kon shock of zelfs de dood tot gevolg hebben.

Niet scheur op uw planten. Gebruik snoeischaar om netjes afgesneden takken en rozen zonder scheuren in de fabriek. Messy bezuinigingen kan schade aan uw rozen te veroorzaken en ze te laten lijden.

Niet meer dan een keer per jaar te snoeien uw rozenstruiken gezond en produceren van rozen het hele seizoen lang.