relatieve vochtigheid en vochtschade

Schimmel en condensatie problemen optreden wanneer de relatieve luchtvochtigheid te hoog is. Relatieve vochtigheid is de hoeveelheid waterdamp in de lucht vergeleken met de hoeveelheid lucht kan bevatten. Warme lucht kan meer vocht dan koude lucht te houden. Dus als warme lucht en koude lucht dezelfde hoeveelheid vocht bevatten, de warme lucht een lagere relatieve vochtigheid.

Twee voorwaarden leiden de relatieve vochtigheid stijgt: wanneer de temperatuur daalt of wanneer vocht wordt toegevoegd aan de lucht. Koude oppervlakken, zoals ramen of de binnenkant van een buitenmuur, create gelokaliseerd koude plekken die de hoeveelheid vocht de lucht houden en de relatieve luchtvochtigheid verhogen verminderen. Wanneer waterdamp wordt geproduceerd, maar niet uit het huis wordt verwijderd, dit ook de relatieve luchtvochtigheid verhogen.

Mechanische ventilatie verwijdert vocht uit het huis via leidingen, zodat het niet hoeft te reizen via lekken in de muren, vloeren en plafonds waar het kouder oppervlakken kunnen raken en condenseren. Andere manieren om vochtproblemen te voorkomen om deze koude oppervlakken warmer met isolatie te maken, om vochtige lucht te blokkeren van reizen door lekkage door de lucht verzegeling, en een damp retarder tot de verspreiding van vocht te stoppen door middel van bouwmaterialen toe te voegen.

De meeste schimmels groeien bij relatieve vochtigheden van 70% of hoger. Schimmel en meeldauw zijn vrijwel altijd aanwezig. Ze zijn niet kieskeurige eters en kan een feest in een huis te vinden. Veel bouwmaterialen (van hout tot plastic schuim) voedingsstoffen voor schimmels. Wanneer voedingsstoffen gecombineerd met voldoende vocht kunnen schimmels gedijen.

Je kunt niet schimmel te verwijderen uit uw huis. Maar u kunt de relatieve vochtigheid om zijn aanwezigheid te minimaliseren controle.

Waar Vocht condenseert in Walls