propageren van een knolbegonia

Knolbegonia is een genot in de tuin die veel thuis tuinders willen veel meer van hen hebben. Waarom gaan om de kosten van het kopen van nieuwe planten als het is makkelijk genoeg om ze te verspreiden?

Volgens de American Society Begonia, knolbegonia’s kunnen worden gestart vanuit zaad, houtstekken, blad stekken of knol secties. Volg deze stappen om knolbegonia verspreiden met behulp van de knol methode.

Stap 2: Spoel Off Knollen

Stap 1: wacht tot Gebladerte Dies

Stap 3: Divisie

Knolbegonia planten allemaal gaan slapende in de herfst. Wanneer alle bladeren zijn gevallen, graven de knollen. Zij moeten worden opgeslagen voor de winter.

Stap 4: Dust Met Fungicide

Sommige begonia liefhebbers zeggen dat je moet afspoelen de knollen en hen in staat stellen om een ​​paar dagen te drogen. Dit kan waarschijnlijk geen kwaad en zal zeker schoon te maken uit de knol om maximale kijkervaring voor de volgende stap mogelijk te maken.

Stap 5: Store Over Winter

Wanneer de knollen droog zijn, breken ze af in divisies. Nogmaals, sommige begonia deskundigen zeggen om weg te breken de oude groei. Kleine knollen hebben 2 of 3 stengels, terwijl de grotere moet 3-6 stengels. De American Society Begonia Brad Thompson zegt dat knollen worden doorgesneden “zoals aardappelen met ten minste één oog per groep.” Dit oog kan ook als een kiem verwezen.

Stap 6: Plaats in Zand

Verwijder een belangrijke knol. Sommige soorten vormen clusters knollen die kunnen worden gescheiden en afzonderlijk geplant.

Stap 7: Pinch Off First Buds

Gebruik een fungicide om rot te voorkomen en een gewonden knol sectie om een ​​paar dagen genezen.

Plaats knollen in een pot of verzegelde container en op een koele, donkere plaats. Temperaturen moeten zweven tussen de 40 en 50 graden F.

In het voorjaar, zet de knollen te worden vermeerderd 1/2 inch diep in het zand in een 3-inch groeiende pot of container. Bottom hitte op de groeiende container zal een snellere groei te stimuleren. Net genoeg water om de container uit die compleet droog.

Om meer gezonde planten te bevorderen, knijpen de eerste knoppen verschijnen. Nieuwe groei zal dan meer overvloedig, waardoor de nieuw gepropageerd knolbegonia te transplanteren zijner tijd in een grotere pot of direct in de buitentuin.

Het uitdragen van knolbegonia met behulp van de knol methode is maar een manier van het toevoegen aan de begonia collectie. Probeer ook vermeerdering met behulp van houtstekken, blad stekken of door het starten van begonia’s uit zaad. Elk van deze methoden propagatie-of allemaal-kan leiden tot spectaculaire begonia in de eigen tuin.