programmeerbare en automatische thermostaten

In onze moderne, high-tech maatschappij, denken we niet veel over een aantal van de elektronische gadgets in onze huizen. Neem, bijvoorbeeld, de altijd aanwezige thermostaat – een nietje van de Amerikaanse huishoudens voor decennia. Het duurt meestal de vorm van een bescheiden doos op de muur, maar dat bescheiden apparaat controleert het comfort van uw familie op de koudste dag in januari en de warmste dag in juli.

Het is een temperatuurgevoelige schakelaar die een ruimte conditioneereenheid of regelt, zoals een oven, airconditioning of beide. Wanneer de binnentemperatuur daalt onder of boven de instelling van de thermostaat, de schakelaar beweegt naar de stand, en uw oven of airconditioner runs op te warmen of af te koelen het huis lucht naar de instelling die u hebt geselecteerd voor het comfort van uw familie. Een thermostaat, in zijn eenvoudigste vorm, handmatig worden aangepast aan de binnenlucht temperatuur te wijzigen.

Wat is een thermostaat?

U kunt gemakkelijk energie besparen in de winter door het instellen van de thermostaat op 68 graden F (20 graden C) als u thuis bent en wakker, en het verlagen van het wanneer u slaapt of weg bent. Deze strategie is effectief en goedkoop als je bereid bent om de thermostaat met de hand aan te passen zijn en wordt wakker in een koud huis. In de zomer kunt u dezelfde strategie met centrale airconditioning te volgen, ook door het houden van uw huis warmer dan normaal wanneer u weg bent, en het verlagen van de thermostaat tot 78 graden F (26 graden C) alleen als je thuis bent en nodig koeling.

General Thermostaat Operation

Een veelvoorkomend misverstand geassocieerd met thermostaten is dat een oven werkt harder dan normaal om de ruimte terug opwarmen tot een aangename temperatuur nadat de thermostaat opnieuw ingesteld, wat resulteert in weinig of geen besparingen. Deze misvatting is verdreven door jaren van onderzoek en tal van studies. De brandstof nodig is om een ​​gebouw te verwarmen tot een aangename temperatuur ongeveer gelijk is aan de brandstof opgeslagen als het gebouw daalt tot de lagere temperatuur. U bespaart brandstof tussen het moment dat de temperatuur stabiliseert op het lagere niveau en de volgende keer dat warmte nodig is. Dus, hoe langer je huis blijft op de lagere temperatuur, hoe meer energie je bespaart.

Het kiezen van een programmeerbare thermostaat

Een andere misvatting is dat hoe hoger je een thermostaat te verhogen, hoe meer warmte de oven uit te zetten, of dat het huis zal warmen sneller als de thermostaat hoger wordt verhoogd. Ovens stak dezelfde hoeveelheid warmte niet uit hoe hoog de thermostaat is ingesteld – de variabele is hoe lang het op moet blijven om de ingestelde temperatuur te bereiken. In de winter, kunnen aanzienlijke besparingen worden verkregen door de temperatuur van uw thermostaat plaatsen voor zo weinig als vier uur per dag handmatig of automatisch verminderen. Deze besparing kan worden toegeschreven aan een gebouw warmteverlies in de winter, die sterk afhankelijk van het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur. Bijvoorbeeld, als u de temperatuur terug te zetten op uw thermostaat voor een hele nacht, je energie besparingen zullen aanzienlijk zijn. Door het draaien van uw thermostaat weer 10 tot 15 graden F voor acht uur, bespaart u ongeveer 5 tot 15 procent per jaar op uw stookkosten – een besparing van maar liefst 1 procent voor elke graad als de tegenslag periode is acht uur lang. Het percentage van de besparingen als gevolg van tegenslag is groter voor gebouwen in mildere klimaat dan voor degenen die in meer ernstige klimaten.

Andere Overwegingen

In de zomer kunt u vergelijkbare besparingen te realiseren door het houden van de binnentemperatuur een beetje hoger als je weg bent dan je doen als je thuis bent. Maar er is een zekere mate van ongemak als gevolg van de temperatuur op de thermostaat handmatig regelen. Dit geldt ook voor wakker worden in een koeler dan normaal huis in de winter en eventueel vergeten om de thermostaat aan te passen (in elk seizoen), wanneer u het huis verlaat of naar bed gaat.

Een eenvoudigere manier om je omgeving te beheersen

Thermostaten met Automatic Temperature Adjustment

Om uw energiebesparingen te maximaliseren zonder aan comfort, kunt u een automatische tegenslag of programmeerbare thermostaat installeren. Zij passen de temperatuurinstelling voor u. Terwijl je zou vergeten om naar beneden draai het vuur voordat u vertrekt voor het werk in de ochtend, een programmeerbare thermostaat niet! Door het handhaven van de hoogste of laagste vereiste temperaturen voor vier of vijf uur per dag in plaats van 24 uur, kan een programmeerbare thermostaat te betalen voor zichzelf in energie bespaard binnen vier jaar. Programmeerbare thermostaten hebben functies waarmee u niet bekend kan zijn. De nieuwste generatie van de residentiële thermostaat technologie is gebaseerd op microprocessors en thermistor sensoren. De meeste van deze programmeerbare thermostaten voeren één of meer van de volgende energie besturingsfuncties: Ze slaan en herhaal meerdere daginstellingen die handmatig zonder de rest van de dagelijkse of wekelijkse programma overschrijven. Ze slaan zes of meer temperatuur instellingen per dag. Ze passen verwarming of airconditioning turn-over tijden als de buitentemperatuur verandert. De meeste programmeerbare thermostaten hebben liquid crystal displays temperatuur. Sommige hebben een back-up accu’s dat de noodzaak om de tijd of de klok te herprogrammeren in geval van een stroomstoring te elimineren. Nieuwe programmeerbare thermostaat kan worden geprogrammeerd om het leven stijl en controle verwarmings- en koelsystemen geschikt als dat nodig is

Soorten automatische en programmeerbare thermostaten

Er zijn vijf basistypen van automatische en programmeerbare thermostaten: elektromechanische, digitaal, hybride, de bezetting, en het licht sensing. De meeste variëren in prijs van $ 30 tot $ 100, met uitzondering van de bezetting en lichte sensing thermostaten, die kost rond de $ 200.

Omdat programmeerbare thermostaten zijn een relatief nieuwe technologie, moet u zo veel als je kunt leren voordat het selecteren van een eenheid. Bij het winkelen voor een thermostaat, breng informatie met u over uw huidige toestel, met inbegrip van het merk en typenummer. Ook deze vragen voor het kopen van een thermostaat

Voordat u een programmeerbare thermostaat te kopen, in kaart te brengen uw wekelijkse gewoonten waaronder wake up en vertrektijden, terug naar huis keren, en bedtimes, en de temperaturen die comfortabel in die tijd zijn. Dit zal u helpen beslissen wat voor soort thermostaat het beste zal dienen uw behoeften.

De locatie van uw thermostaat kan de prestaties en efficiëntie beïnvloeden. Lees de installatie-instructies van de fabrikant om “ghost lezingen” of onnodige oven of airconditioner fietsen te voorkomen. Plaats thermostaten niet in direct zonlicht, tocht, deuren, dakramen, en ramen. Zorg er ook voor uw thermostaat is gunstig gelegen voor de programmering.

Sommige moderne verwarmings- en koelsystemen vereisen speciale controles. Warmtepompen zijn de meest voorkomende en meestal vereisen speciale tegenslag thermostaten. Deze thermostaten gebruiken meestal speciale algoritmes voor het gebruik van back verwarmingssystemen elektrische weerstand te minimaliseren.

Elektrische weerstand systemen, zoals elektrische plint verwarming, vereisen ook thermostaten in staat om direct het controleren van 120 volt of 240 volt lijn-voltage circuits. Slechts enkele bedrijven produceren netspanning tegenslag thermostaten.

Een nota voor Warmtepomp Owners

Bij een warmtepomp is in zijn verwarmingsbedrijf, het instellen terug een conventionele warmtepomp thermostaat kan ertoe leiden dat het apparaat inefficiënt werken, daardoor teniet eventuele besparingen bereikt door het verlagen van de temperatuur setting. Het handhaven van een matige instelling is de meest kosteneffectieve praktijk. Onlangs echter, sommige bedrijven begonnen verkopen speciaal tegenslag thermostaten warmtepompen, waardoor kopmaken de thermostaat kosteneffectief. In zijn koelen, de warmtepomp werkt als een airconditioner, daarom handmatig draaien van de thermostaat zal u geld besparen.

De beste thermostaat voor u hangt af van uw levensstijl en comfort niveau in verschillende huis temperaturen. Terwijl de automatische en programmeerbare thermostaten energie te besparen, kan een handmatige eenheid even effectief zijn als je ijverig de instelling te regelen – en als je niet beschikt over een kille huis letten op de winter ‘s ochtends. Als u besluit om een ​​automatische thermostaat kiezen, kunt u instellen dat de temperatuur te verhogen voordat je wakker wordt en bespaart u wat ongemak. Het zal ook consistent en betrouwbaar uit te voeren om uw huis bij aangename temperaturen houden tijdens de zomerse hitte, als goed.

Noodzaak van een nieuwe thermostaat? Vergelijk merken, types en prijzen met onze thermostaten Buyer’s Guide. Ook voor hulp bij het bedraden van een nieuwe thermostaat, klik hier.