pop-up sprinkler hoofd reparatie in 7 stappen

Een pop-up sprinkler hoofd in je gazon irrigatiesysteem kan, naarmate het ouder wordt, begint langzaam of met tussenpozen spuiten, of het kan stoppen met het terugtrekken in zijn riser. U kunt repareren of vervangen het gemakkelijk volgen van deze gazonsproeier reparatie richtingen.

Houd de rand van de sproeikop met een oude badstof handdoek. Draai hem tegen de klok in om het los te maken uit de riser. Til het uit en controleer deze op verstopping. Verwijder alle bladeren, vuil of ander materiaal dat u te zien. Spoelen van de sprinkler hoofd met uw tuinslang. Bevestig het en testen om te zien of het water naar buiten komt. Zo niet, dan moet u de sproeikop te vervangen.

Om een ​​Plugged sproeierhoofd Reparatie

Gebruik de puntige spade te graven uit de grasmat tot een diepte van 3 inch rond de riser. Ga naar beneden verder naar de waterleiding die verbinding maakt met de ondergrondse sprinklerinstallatie, indien nodig. Wees voorzichtig om te voorkomen dat het snijden in de waterleiding. Stel de grasmat en vuil je graven op een dekzeil.

Stap 1: Pak de Pop-Up Sprinkler Head, inspecteren en reinigen

Schroef, door te draaien tegen de klok in, de oude sprinkler hoofd en lichaam en haal ze uit het gat. Trek de riser ook. De wig gekarteld mes in de grond aan de voet van de stijgbuis om wrik.

Om een ​​Pop-Up sproeierhoofd Vervang

Zorg ervoor dat de sprinkler unit die u koopt heeft dezelfde diepte en threading als het origineel. Als u een geschikte sprinkler model met een oranje pull top in plaats van een mondstuk kan vinden, krijg deze plaats. Het is gemakkelijker schoon puin uit dergelijke.

Stap 1: Dig Out the Pop-Up Riser

Wikkel het verbindingsstuk voor de riser in teflon tape en bevestig de nieuwe sprinkler hoofd en lichaam. Draai totdat het is gewoon gezellig om je hand.

Stap 2: Pak de oude sprinkler hoofd en lichaam

Schakel het sprinklersysteem voor een paar minuten. Plaats de riser en sprinkler-eenheid terug in de grond, en testen door te draaien op het water. Als het water mist of nevel, de waterdruk te hoog is. Verlaag de waterdruk aan duidelijke waterdruppeltjes vrij te geven.

Stap 3: Koop een nieuwe pop-up sprinkler hoofd en lichaam

Stap 4: Bevestig de nieuwe Pop-Up sprinkler hoofd en lichaam aan de Riser

Schakel de sprinklerinstallatie af voor een paar minuten. Gebruik de flush-plug handvat om de stijgleiding te heffen, draait u de flush stekker, en zet de filter scherm en mondstuk in de sprinkler kop, en sluit stevig vast.

Verplaats de spuitmond door te draaien totdat het wijst in de gewenste richting. Activeer de sprinklerinstallatie en testen van de nieuwe sprinkler hoofd. Als het goed werkt, vervang het vuil en turf, naar beneden te drukken stevig rond de pop-up sprinkler hoofd.

Stap 5: Plaats de Sprinkler en Riser aan de Sprinkler Circuit

Stap 6: Vervang de Filter-scherm en draai de Sprinkler Nozzle

Stap 7: Stel en test de spuitmond op het Sprinkler Head