plastic ankers vs metalen ankers

Plastic ankers moet een essentiële aanvulling op uw home improvement toolbox zijn. Een plastic anker is typisch een verankering sleeve voor opknoping voorwerpen op binnenmuren. Ze zijn makkelijk te gebruiken en worden vaak opgenomen met beugels, planken, en grote foto frames. Plastic ankers zijn niet de enige soort anker beschikbaar. Er zijn ook metalen ankers dat huiseigenaren kunnen gebruiken voor het beveiligen van objecten om muren. Ze worden echter gebruikt in verschillende toepassingen.

Het verschil tussen de twee soorten ankers begint met de vele ontwerpen die elk opgenomen. Plastic ankers zijn meestal mouwen die een schroef in wordt gedreven. Deze huls wordt geplaatst in een pilot gat in de wand en grijpt de zijkanten van de wand van de schroef in de huls wordt aangedreven. Een metalen anker kan vele ontwerpen omdat ze worden gebruikt in meer toepassingen. Een eenvoudige sleeve om een ​​toggle bout, bout ankers en molly bouten zijn allemaal verschillende soorten metalen anker design.

Anchor Ontwerp

Een plastic anker voornamelijk zal worden gebruikt voor droge toepassingen. Bij het besturen van een schroef of een spijker, in gipsplaten, binnen het gips is niet van plan om het te houden op zijn plaats voor zeer lang. Met een hoeveelheid gewicht toegepast op de schroef het gemakkelijk kan uitschuiven. De kunststof anker is voor kleinere toepassingen zoals fotolijstjes en kleine planken. Metalen ankers, anderzijds, kan worden gebruikt in veel verschillende toepassingen zoals cement, hout, gipsplaat en betonblokken. Ze zijn geweldig voor het beveiligen van berichten voor een prieel, het installeren van een leuning, grote rekken, en zelfs het dak spanten.

anker Gebruik

Het installeren van de verschillende ankers zijn beide afhankelijk van een boor. Voor de plastic ankers een eenvoudige accuboormachine is genoeg om een ​​pilot gat te creëren. Zodra het gat is gemaakt, wordt een kleine hamer gebruikt om het anker rijden in de gipsplaat. Het gat moet dezelfde diameter van de opening van de kunststof huls. Metalen ankers kan een zwaardere boor (in het geval van de installatie in beton of blokken) nodig. Zodra het gat is geboord in het materiaal dat u in principe te positioneren het anker in de pilot gat door het rijden in een kleine hamer.

anker Installatie

Er zijn een aantal metalen ankers die een speciaal gereedschap nodig om ze goed te gebruiken. Een molly bout, dat is een bout met metalen tanden die buiten springen en te verankeren in de achterkant van de muur materiaal, is een goed voorbeeld van een speciale anker. Een molly setter wordt gebruikt voor deze toepassing. Zodra de piloot gat is geboord in het materiaal, de molly setter plaatst het anker in het gat en trekt de meegeleverde schroef uit tot de tanden in te stellen.

Specialty Metal Anchor Installatie

Al dan niet een plastic anker, of een metalen anker te bepalen, zal nodig zijn in een bepaalde situatie moet je kijken naar twee dingen. Het gewicht van het object dat je gaat om op te hangen, of veilig, en het soort materiaal dat je het bent paring aan. Een plastic anker is veel beter voor een gipsplaat bekleding en een klein frame. Echter, de metalen anker is beter voor beton en zware planken.

Het gaat allemaal over Application