persoonlijke verzorging – hoe je je spijsvertering te reinigen

Een schoon spijsverteringssysteem is onderdeel van een efficiënte persoonlijke verzorging regime. De transittijd van voedsel, dat is de tijd tussen voedselconsumptie en uitscheiding moet idealiter één dag. Wanneer het spijsverteringssysteem ongezond, het resulteert in ophoping van ontlasting in de darmen. Dit is een zeer ongezonde aandoening, die kan leiden tot verschillende aandoeningen. Een gezonde spijsvertering is gemakkelijk te bereiken en handhaven van de juiste voeding en activiteiten.

Verwerkte voedingsmiddelen zoals witte bloem, wit brood, cakes en snoep zijn nadelig voor de spijsvertering. Ze zijn laag in voedingsvezels en hebben weinig voedingswaarde. Ook kunnen zij hechten aan de darmwand en beperkt het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen.

Voedingsmiddelen te vermijden

Vermijd snoep en suikers, en rood vlees dat rijk is aan vet. Een andere schadelijke punt de meesten van ons vaak consumeren dan is koffie. Het is een dehydratatiemiddel en is verslavend. Vervang koffie met gezondere alternatieven zoals groene thee.

Beneficial Foods

Vermijd melk en andere zuivelproducten, zoals yoghurt, totdat je je spijsvertering weer op de rails.

Vermijd voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten. Elimineer voedingsmiddelen die transvet bevatten, die onnatuurlijke vetten toegevoegd aan levensmiddelen om hun smaak te verbeteren zijn. Transvetten zeer ongezonde en kan het spijsverteringsstelsel schaden, bovendien leidt tot verschillende ziekten.

Lees voedseletiketten op de achterkant van de pakketten en vermijd het kopen van items die ingrediënten die je nog nooit van gehoord, of ingrediënten die te complex en chemische-achtige geluid bevatten.

Eet veel verse groenten en fruit. Vermijd te gaar groenten door het minimaliseren van koken en andere kooktechnieken dat de voedingswaarde afbreken. Voedingsmiddelen zoals tomaten, broccoli, wortelen, bessen en bladgroenten bevatten antioxidanten, mineralen, vitaminen en veel voedingsvezels. Deze voedingsmiddelen vergemakkelijken het proces van de spijsvertering en ook zorgen voor een grote voeding en bescherming tegen ziekte. Verschillende studies hebben de voordelen van een dieet rijk aan fruit en groenten getoond. Een dergelijk dieet vermindert het risico van dodelijke ziekten zoals kanker, hartziekten en beroerte.

Consumeren eiwitbronnen zoals kip, soja en eieren. Deze voedingsmiddelen verminderen vetgehalte in het lichaam en helpen bij het opbouwen van spiermassa. Essentiële vetzuren zijn ook belangrijk voor de spijsvertering. Vlas zaden zijn een grote bron van vezels en helpen bij het reinigingsproces. Noten zoals amandelen en walnoten zijn ook grote keuzes hiervoor.

Eet volkoren producten. Deze eten bieden veel vezels, die helpt bij het spoelen van de afvalstoffen uit je lichaam.

Het drinken van veel water is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van persoonlijke verzorging en de spijsvertering reiniging. Water krijgt het systeem bewegen, ontwricht stuck-op voedsel in de darmen en elimineert de meeste van de gifstoffen in het systeem. Het maakt ook de stoelgang tijdig en regelmatig, die van vitaal belang om het reinigingsproces.

Het consumeren van biologische voedingsmiddelen is ook gunstig voor het reinigen van het spijsverteringsstelsel. Groenten en fruit geteeld niet-biologisch kunnen giftige stoffen en chemicaliën.