overspuiten van glasvezel badkuipen

Glasvezel badkuipen zijn duurzaam en gemakkelijk te verzorgen. Maar diepe krassen, gaten, scheuren en oxidatie zijn onvermijdelijk na jaren van gebruik. Gelukkig voor jou, kan dit worden gedaan als een DIY project. Zelfs opnieuw verzegelen en opnieuw schilderen ze zijn eenvoudig met de juiste gereedschappen en materialen.

Gebruik mild schoonmaakmiddel om vuil, vuil en zeepresten te verwijderen. Spons alle gebieden van het bad, zelfs de afvoer gebied. Meng zuurstof bleekmiddel en water in 50:50 proporties en schrobben op het oppervlak van het bad om het bad te desinfecteren. Goed spoelen met water. Vervolgens strooi baking soda rond het bad en daarna schrobben met een schuursponsje. Dit is om oxidatie te behandelen en te verwijderen slijm veroorzaakt door algen en schimmels. Goed spoelen met water. Laat het bad drogen voordat u begint met de verf stripping proces.

Stap 1 – Maak de Surface

Zorg voor ventilatie in de badkamer. Open ramen, deuren en zet de uitlaat fan. Zet het masker en beginnen met het aanbrengen van de stripper. Laat het blijven gedurende 5 minuten en vervolgens met 200-korrel fijn schuurpapier om eventuele laatste restjes verf te verwijderen.

Stap 2 – Prep de Tub

Bereid de epoxyhars. Gebruik het type pistool, zodat de hars niet zal verharden terwijl u nog bezig en genezen van een scheur in de hoek of een gat in de buurt van de afvoer. Voor zeer smalle spleten, gebruik dan een tandenstoker bij de toepassing van epoxy. Voor grotere gaten, gelden epoxy op het gat, niet vul het op, plaats de glasvezeldoek, en dan vullen met epoxy op de top. Druk op de epoxy stevig vast en laat het te genezen. Sand totdat de epoxy egaliseert met het oppervlak van het bad. Voor smalle openingen, epoxy plamuren zijn voldoende om ze te bedekken, geen behoefte aan het patchen met glasvezeldoek.

Stap 3 – Breng Primer

Bereid de latex primer. Breng een enkele dunne laag met een penseel of kwast roller. U kunt ook de compressor gebruiken om het te spuiten op het oppervlak. Toegestaan ​​om te drogen. Gebruik de fijne korrel schuurpapier instelling om het oppervlak. Doe hetzelfde procedure op uw volgende jassen. Laat de primer volledig drogen.

Stap 4 – Paint

Het blussen van de compressor en lees de handleiding over hoe het te gebruiken. Monteren, samen met de verf, en vervolgens te testen verf op een dik karton. Stel de sproeistraal om de juiste consistentie te bereiken.

Spuit de eerste laag dun. Gebruik een snelle hand glijden-spray de verf op het bad. Laat het drogen. Schuur de bad met een fijnere schuurpapier, een 400-grit en borstelen schuren residu met een penseel. Toe tot drie lagen. Op de derde laag, afzien van de schuren en laat de verf glossy.

Opmerking: Bij dit project het type verf die wordt gebruikt overschilderen is een 100 procent acrylverf. Het is een duurzaam materiaal verf, beter dan de meeste gel jassen, en produceert een hoogglans afwerking. Het enige nadeel bij het gebruik van acrylverf is dat het droogt sneller dan andere soorten verf en je moet latex primer onder de verf, die wordt toegevoegd voor u werken.