multiplex dek: een goed alternatief?

Het merendeel van de decks te vinden zal worden gemaakt van de individuele boards en niet multiplex dek. Dit wil niet zeggen dat multiplex dek een goed alternatief voor de individuele boards niet maakt. Multiplex dek is in wezen dunne houten platen aan elkaar gelijmd tot een dikkere plaat te maken. Het multiplex dek geïnstalleerd bovenop het dek vloerbalken in één of meer grote platen in plaats van individuele stukken. Het artikel dat volgt zal de vraag of triplex decking pakken is een goed alternatief voor de traditionele materialen gebruikt om een ​​dek te bouwen.

Een probleem dat u zult met het gebruik van multiplex dek in plaats van individuele platen hebben is de bundeling van water. Houd in gedachten dat multiplex dek is zeer vlak, en er is geen plaats voor water om te draaien off van de multiplex. Als je niet het water vegen uit de multiplex, zult u potentiële gezicht een aantal zaken, waaronder schimmel en rot van het multiplex dek. Met de traditionele boards, het water gewoon valt door de breuken in de planken.

Stilstaand water

Afzonderlijke kaarten gebruikt om een ​​dek te kunnen komen in een verscheidenheid van materialen, van druk behandeld hout en ceder composietplanken. Elk van deze materialen zal een grote dek te maken. Multiplex dek is een stuk minder duur dan de andere materialen. Eén of twee platen van triplex kan betrekking hebben op de gehele dek.

Kosten

Multiplex dek is een goede keuze als een alternatief voor reguliere platen, zolang de juiste multiplex wordt gebruikt. Normaal multiplex slechts vier of vijf lagen hout en met elkaar verbonden door een basis epoxy. De enige soort van triplex u moet gebruiken als terrasplanken materiaal is marine multiplex. Er zijn een aantal verschillen tussen de mariene multiplex en normale multiplex waardoor het de beste keuze voor een alternatieve terrasplanken materiaal te maken. Multiplex is zeven tot acht lagen dik, en de epoxy gebruikt om de lagen te binden waterdicht. Op de top van dat, is het multiplex zelf behandeld met waterdichte sealer. Een ander belangrijk verschil is dat normaal triplex wordt gemaakt met holten in de lagen. Als u in het multiplex gesneden, zal u ruimten tussen de lagen te zien. Dit is niet bevorderlijk voor waterdichtheid. Hechthout, daarentegen, is gemaakt, zodat er geen openingen of holten tussen de lagen.

Proper Multiplex Decking Materials

Soms wil je gewoon te krijgen het dek gebouwd en gedaan. De tijd die het kost om een ​​deck te bouwen zal ook invloed hebben op de kostprijs van het dek wanneer het klaar is. Met de traditionele boards, kan het dek meerdere dagen duren, en u kunt ook geconfronteerd met het probleem van de planken wordt verkeerd geïnstalleerd, nagels niet goed gezonken, of het hout minder dan perfect kijken. Multiplex dek komt in grote vellen, wat betekent dat u het dek gemakkelijk te bedekken met het multiplex. In plaats van het dek nemen dagen te voltooien, kan het dek in uren worden ingevuld met behulp van multiplex als de terrasplanken materiaal in plaats van de individuele boards. Dit zal ook de kosten omlaag.

Gemakkelijk te installeren