het planten van een coleus in een container

Coleus is een stevige plant die zo gelukkig in een container als in uw tuin. Sinds container planten niet raken establiushed op dezelfde manier zouden ze in de grond, wil je deze tips in gedachten te houden bij het planten van een coleus in een container.

Planten, containers en Grond

U kunt verschillende soorten coleus bij uw plaatselijke tuincentrum in 4-inch potten, 6-paks of gallon containers. Of u kunt coleus starten vanaf stekken, leg stekken in een glas water naar de eerste wortel voor het planten. Gebruik een goede, steriele potgrond. Kies een potgrond die beluchting, het vasthouden van water en voedingsstoffen levert. Koop een merk dat u vertrouwt of maak je eigen.

Gebruik een nieuwe of schone container. Als u opnieuw met behulp van een container, steriliseren door het te wassen met water en zeep en spuiten het met bleekwater verdund met water. Air droog uw container en het is klaar voor gebruik. Bepaal wat je nodig hebt, of het één of een aantal planten zal houden. Yon niet een enorme of diepe container nodig heeft voor een plant als coleus heeft een compact wortelgestel. Nog steeds een coleus kan groeien tot 2 voet of meer in de hoogte. Als u besluit om een ​​aantal coleuses planten in dezelfde container, kies dan de container grootte dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat de container die u drains kiezen gemakkelijk.

Vul het reservoir 3/4 met potgrond en plaats de plant, zodat de onderkant van de plant een inch of twee onder de bovenkant van de houder. Houd de plant op het juiste niveau en vul de rest van de container met potgrond. Water grondig aan de fabriek af te wikkelen en voeg meer potgrond indien nodig. Als u kiest, zet houtsnippers of mos op de top als een mulch om vocht vast te houden.

Verzorging en onderhoud

Coleus houdt van vochtige, goed doorlatende grond. Water uw coleus als de grond droog is op de top. Knijp uit de kleine bloemrijke tips om volheid te bevorderen en het verminderen van langbenige stengels. Coleus kleuren zijn intenser in de schaduw, ze uitkijken gewassen in volle zon. Bewaar ze op een schaduwrijke plaats of een gebied met zon gefiltreerd om de kleur op het gebladerte te verbeteren. Coleus kan duren voor meerdere seizoenen als beschermd tegen vorst, als ze in een container, kunt u ze in als het kouder wordt brengen. Bemesten maandelijks met een goede all-purpose meststof.

Installaties van de metgezel voor uw container

Coleus worden vaak gebruikt als sierplanten vanwege hun mooie bonte kleur blad. Coleus kleuren zijn groen, roze, geel, donker paars, bordeaux en rood in een breed scala van combinaties en patronen. Mix en match verschillende soorten coleus planten in een grote container om interessante kleurencombinaties bieden.

Coleus gaat ook goed met andere planten. Plant coleus in een container met andere bossige planten die een assortiment van gekleurde bloemen of gekleurde bladeren hebben. Kies planten met verschillende kleuren, texturen en maten. Planten te combineren met coleus die ook goed doen in gefilterd zonlicht includehostas, impatiens, zoete aardappel wijnstok (Ipomoea), Fuschsias, varens, begonia’s en verbena. Of u kunt planten van verschillende maten en kleuren in de container te regelen, bijvoorbeeld, gebruik fontein gras of vlas in de rug, coleus in het midden en Bacopa, Million Bells (Calibrachoa) of lobelia achterrand over de zijkanten. Regel uw installatie keuzes dicht bij elkaar om u een continue bed van kleur te geven.