deel # 1: hoe veilingen werken

Part One: Hoe Veilingen werken?

Nog niet zo lang geleden las je in Designer Monthly van de fascinatie onze peripatetische bon-vivant-over-stad, David Dannenbaum vond het kijken naar de veiling van de Israel Sack collectie van fijne Amerikaanse antiek op het prestigieuze veilinghuis Sotheby’s in New York City.

In dat artikel, de auteur van onze Old Stuff & Whatnot, L.L.P. column beschrijft de elegante en interessante mensen die de high-end veilingen zoals Sotheby’s en Christie’s frequent. Dit zijn de twee meest prestigieuze veilinghuizen in Amerika, en ‘s werelds meesterwerken van beeldende kunst en antiek worden vaak verkocht tijdens verstilde bieden deze bekende instellingen. Bieders discreet verhogen peddels als de prijs voor elke schat stijgt.

Om zeker te zijn, zijn er meldingen suggereren dat zelfs deze illustere veilinghuizen niet altijd eerlijk te spelen geweest. Inderdaad, niet zo lang geleden het hoofd van Sotheby’s, Alfred Taubman, werd schuldig bevonden aan prijsafspraken met Christie’s in een federale studie gevonden.

Maar laten we stap uit de buurt van de top van de high-end veilinghuizen in Manhattan en een kijkje nemen op het grotere plaatje. Elke week zijn er honderden veilingen gehouden in heel Amerika, waar u de schatten van alle soorten te vinden, vaak aankopen tegen zeer lage prijzen, en hebben veel plezier op de koop toe.

Dat is wat deze artikelen zijn about.How je veilingen in steden en plattelandsgebieden in het hele land waar u kunt kopen antiek, meubels en accessoires die je graag zou bezitten kunnen lokaliseren. Nu kan je je afvragen, als de meest prestigieuze veilinghuizen staan ​​niet boven prijsafspraken, wat te denken van veilingen in het algemeen? Dat een beetje uitleg nodig. Eerst zullen we bespreken wat veilingen zijn, neem dan een kijkje op hoe ze werken, en in de volgende aflevering zal ik u vertellen hoe u veilingen vinden en hoe je onderzoek en bod te doen op de items die u interesseren.

Ten eerste, laat ik beginnen met mijn bias.I liefde veilingen. Ik heb twee huizen ingericht en gekocht talrijke giften en investeringen items te kopen op een veiling in de afgelopen vijftien years.I hebben gekregen een heleboel geweldige deals, zijn een of twee keer verbrand, en we hadden veel plezier op de koop toe. Ik voeg eraan toe dat een goede veiling is bijna als theater – er is spanning, drama, en vaak comic relief. Ik heb vele een avond doorgebracht in een land veiling zonder iets te kopen, maar met een goede tijd op de koop toe.

Ik beloof u dat als u dit artikel bestuderen en volg de regels die ik ga naar de lijst, kunt u weg bij een lokale veiling komen met schatten en nooit verbrand. Klinkt dat interessant? Lees verder.

Wat is een veiling?

Webster’s definieert een veiling als gewoon “Een verkoop van het pand aan de hoogste bieder.” Het woord komt van het Latijnse werkwoord “auctio” wat betekent “te verhogen.

Veilingen worden gebruikt om vele dingen te verkopen in aanvulling op antiek en kunst. Over de hele wereld zijn er veilingen van grondstoffen zoals tabak, vis, vee, renpaarden, en net over iets anders waar er een markt van meerdere mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van hetzelfde. Dat is de sleutel tot een veiling – een heleboel mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van hetzelfde object, en om de beurt het aanbieden van biedingen op het object zijn. Het recht op dat object te kopen gaat naar de hoogste bieder.

Dit is niet de manier waarop veel goederen worden gekocht en verkocht. Als je in de winkel om een ​​frisdrank te kopen, je bent de enige klant op dit moment en er is een vaste prijs, een prijslijst als je wil. Winkelen voor een sieraad? De kans is groot dat u de enige persoon die geïnteresseerd zijn in een bepaald punt in het geval van de juwelier, en terwijl je in staat zijn om een ​​beetje onderhandelen, het is alleen jij en de juwelier.

Stel je nu voor dat je op een veiling en er is een grote eik Mission-stijl rocker dat je eigenlijk denkt dat werd gemaakt door een van de meesters. Iemand anders in het publiek denkt dat het een vrij rocker die goed in hun woonkamer eruit zou zien, maar ze doen niets over Mission meubels en haar geschiedenis te leren kennen. Er is ook een dealer in de menigte, die hetzelfde over de stoel die je doet, en een verzamelaar van de missie meubels wie vastbesloten deze rocker toe te voegen aan haar collectie kent.

Jullie zijn allemaal bereid kopers. Er is maar één stoel. Wie krijgt het? De hoogste bieder. Wat is de stoel waard? Nou, dat is aan jou potentiële kopers uit te werken onder u, met de hulp van een veilingmeester. U zult de waarde, of “marktwaarde” van deze rocker bepalen in deze veiling, in dit deel van het land op dit moment.

Nu heb ik een amateur interesse in vastgoed, en op dat gebied u vaak aanloop tegen de term “reële marktwaarde.” Nou, wat is de marktwaarde? De meest voorkomende juridische definitie is dat de reële marktwaarde is de “prijs waartegen een artikel wordt uitgewisseld tussen een willige verkoper en een bereidwillige koper in een arms-length transactie wanneer geen van de partijen onder dwang te verkopen of te kopen.

Welke betere manier om de reële marktwaarde dan een veiling met een object aangeboden door een willige verkoper en een bos van gewillige kopers te bepalen?

Nu zullen mensen die cynisch over veilingen suggereren dat soms een koper betaalt meer dan de marktwaarde, omdat de veilingmeester is onder een hoedje met mensen die lijken te kopers zijn, maar die daadwerkelijk werken voor de veilingmeester om de prijzen opdrijven boven wat ze zouden moeten zijn .

Is dit mogelijk? Zeker, het is.Can u deze val te vermijden? Ja, dat kan. We zullen bespreken hoe je jezelf kunt beschermen in de tweede tranche. Eerst moeten we bestrijken een aantal basisprincipes.

Hoe Auctions Work

Waar komt het spul vandaan?

Voor weken of langer voordat een veiling, het veilinghuis assembleert merchandise, dat wil zeggen, items die worden verkocht op de volgende veiling. Deze items, soms “merch,” afkomstig uit verschillende bronnen.

Sommige items kunnen zijn ronduit gekocht door de veilingmeester, met de bedoeling om ze te verkopen tegen auction.It is gebruikelijk in sommige delen van het land voor een veilingmeester om te kopen “een huis.” Dit gebeurt meestal wanneer de bewoners van een huis zijn gestorven, en de nabestaanden en erfgenamen selecteer een paar gekoesterde items voor elke te houden. Dan zoeken ze naar de rest van de meubels, stoffering en bezittingen te verminderen in contant geld in de boedel van de overledene te zetten.

De veilingmeester inspecteert het huis, maakt een paar mentale berekeningen op basis van wat hij / zij denkt dat de waarde van de grote meubels, en biedt vervolgens een vlakke prijs voor de gehele inhoud. Als een deal wordt geslagen (bereidwillige koper / verkoper bereid) het veilinghuis ruimt alles en brengt het naar de veiling huis of naar een opslagplaats.

Van daaruit kan het materiaal worden verkocht “as is”. Of items kunnen worden schoongemaakt, gepolijst en gerepareerd. Kleinere items, zoals oude tijdschriften, goedkoop glas en porselein, kan gewoon zitten in dozen. Soms zijn deze dozen worden verkocht als een enkel item, niet verrassend een “doos veel.

Andere items die in de veiling zal gaan vinden hun weg naar het veilinghuis via diverse routes. Soms verzamelaars zet specifieke stukken voor de veiling. Vaak zal het veilinghuis deze verkopen “in consignatie”, wat betekent dat de eigenaar akkoord gaat om het veilinghuis om een ​​of meer items te verkopen met een overeenkomst die het veilinghuis een percentage van de verkoopprijs van elk item zal blijven. Soms bevrachters zal een minimum “reserve” prijs te stellen. Als de biedingen die minimumprijs niet bereikt, zal de partij niet worden verkocht.

Als items in het veilinghuis komen, er is een hoop werk te doen. Items moeten worden toegewezen nummers, genaamd “lotnummers.” Lijsten, en misschien een catalogus, moet bereid zijn het opnemen van de items die zullen worden verkocht, het geven van korte beschrijvingen van elk item (hopelijk deze beschrijvingen kloppen) door het lot nummer. In het algemeen zal deze lijst de volgorde waarin de loten worden verkocht geven.

In zeer informeel “land” veilingen, kan er geen lijst dan ook zijn. In plaats daarvan de veilingmeester zal gewoon wijzen op een item of houd hem in zijn hand en veiling het ter plekke.

Zoals koopwaar wordt voorbereid voor de veiling, wordt het vaak in een gebied in de buurt van het podium of podium waar het daadwerkelijk zal worden verkocht wanneer de veiling tijd rond rolt zetten. De meeste veilinghuizen hebben het bekijken keer voordat de feitelijke start van de veiling. Dit is wanneer u de items die zullen worden verkocht kunnen inspecteren. Het is heel belangrijk dat je dit doet.

In feite, het inspecteren van items die te koop worden aangeboden is de eerste stap in jezelf te beschermen tegen het bieden te veel voor een item. We krijgen dat, en nog veel meer, in de aflevering van volgende maand.