de planning en het kiezen van de verschillende soorten waterplanten voor uw watertuin

Na een huiseigenaar heeft voltooid bouw van een achtertuin vijver is het belangrijk niet te vertragen in kous met waterplanten. Vijver planten zijn van vitaal belang voor het creëren van nd maintaning een gezond evenwichtig ecosysteem. Een evenwichtig watertuin zal beschikken over minstens een paar verschillende soorten waterplanten te helpen houden de watertuin aantrekkelijk en gezond. Er zijn planten die water kan zuurstof, zorgen voor voedsel voor het waterleven en zelfs het schoonmaken van een aantal vervelende chemicaliën en verzorgen van bacteriën, met meer dan genoeg reden voor de gemiddelde water tuinman tot een overvloed aan planten in zijn of haar achtertuin vijver te houden. Voordat u besluit om pick-up enkele nieuwe toevoegingen aan uw vijver ervan bewust zijn dat er drie belangrijke soorten water tuinplanten, Ondergedompeld, Marginal, Floating.

Als u één of twee van elke categorie in het water levende plant moet u goed op uw weg naar een evenwichtige en gezonde vijver.

Ondergedoken planten; De meeste mensen zullen je vertellen dat de ondergedompelde planten leven volledig onder het water, maar dat is niet helemaal waar. In plaats daarvan worden in de diepere delen van de vijver met het oppervlak van de plantenbak over een voet of zo onder het water en de plant stuurt bloemen of bladeren te drijven op het wateroppervlak. Een van de meer bekende ondergedompeld water tuinplanten is de Waterlelie. Dit zijn het soort waterplant die zullen helpen om uw vijver zuurstof.

Oeverplanten: Dit zijn planten meestal te vinden in drassige moerasgebieden in de natuur of langs de randen van de vijvers. Marginals de voorkeur aan hun wortels in het water te houden, maar de rest van de plant boven het water zitten. Ze kunnen heel goed decoratieve accenten voor uw vijver en op de juiste wijze geplaatst zal helpen om een ​​door de mens gemaakte randen en hoeken om uw watertuin verhullen. Bij het planten marginalen in de plaats van de plant container, zodat het water in de buurt van of enkele centimeters onder het waterniveau. Cattails zijn een soort van marginaal.

Drijvende planten; Gardeners gebruik maken van deze planten in hun watertuinen die schaduw bieden voor het aquatische leven die in hun vijvers of om gewoon te houden van de temperatuur van het water koeler. In beide gevallen drijvende planten soort interessant hebben, daar zij niet wortels die in de grond die beschikking. Veel te reproduceren door middel van sporen en als ze wortels zullen ze gewoon drijven in het water onder de plant. Tuinders moeten voorzichtig zijn over het gebruik van drijvende planten in hun vijvers, omdat veel zijn als invasieve geclassificeerd, wat betekent dat ze de neiging om snel te groeien en te duwen andere plantensoorten zijn.

Waterfern (Azolla) is een drijvende varen met een mooie luchtige uitstraling. Het is ook populair om gebruikt omdat dat veel stikstof en eiwitten voor andere planten te gebruiken als het sterft.

Sommige grote waterplanten om te proberen in uw vijver zijn onder andere: Bladderwort, Water sla, Taro, Hydrilla, Drijvend Hart en Buttercup. Bij het plaatsen van uw nieuwe planten in het water tuin op zoek naar gebieden waar elke plant de juiste hoeveelheid zonlicht krijgt en het is geplaatst op de juiste waterdiepte en ze zullen ongelooflijk snel groeien. Vergeet niet om kuipplanten hun mest tabs geven.

Garth Epp is een vijver enthusiest die BuildingMyPond.com opgericht om te helpen voeden en mondig huiseigenaren die met een tuinvijver kit kunnen ze een vijver en waterval in hun achtertuin te bouwen.