aanplant tulpen

Kathy diende als programma directeur voor Gateway Greening in Missouri. Kathy heeft ontworpen en ontwikkeld meer dan 100 nationaal erkende gemeenschap tuinieren programma’s voor scholen en vrijwilligers in het hele land. Op dit moment is zij de associate uitgever van de Talbot Spy, die lokaal nieuws covers op de oostelijke oever van Maryland.

Tulpen zijn altijd bewonderd om hun statige gratie en gestroomlijnde majesteit. Mengen prachtig in zowel conservatieve en eigentijdse ontwerpen, kan tulpen een vleugje klasse toe te voegen aan elke tuin. Als u van plan bent om tulpen te gebruiken in uw tuin motief, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw tulpen zijn zowel aantrekkelijk en gezond.

Selecteer Goede Bloembollen

Het kiezen van gezonde bollen is de eerste stap om aan de groeiende mooie tulpen. Het selecteren van individuele lampen geeft u de mogelijkheid om alleen de besten te kiezen. Containers van de bollen kan minder duur zijn, maar heb je minder kans om een ​​groot deel van de kwaliteit van bloembollen op deze manier ontvangen. Bollen moet groot in omvang, zonder barsten of tekenen van rot aan de buitenzijde van de lamp.

Plant Goed

Tulpen bloeien beste wanneer geplant in de herfst maanden vóór de eerste vorst, meestal rond oktober of november. Kies een locatie die voldoende zonlicht ontvangt en niet te veel water vast te houden. Te veel vocht zal de bollen te rotten. Voorbereiding van de bodem voor het planten van uw tulpen zal een extra boost in hun gezondheid en schoonheid te bieden. De bodem moet worden gewerkt en goed los. Probeer een diepte werken van ten minste zes duim grond. Compost, veenmos, beendermeel of meststoffen bestemd voor gloeilampen kan worden toegevoegd tijdens het werk van de bodem om de groei te bevorderen.

Spring Care

Plant tulpen ongeveer 4 of 5 naast in de grond. Lichte grond en uitzonderlijk koude klimaten kan het nodig zijn om te planten uw lampen iets dieper.

TIP:. Onze deskundige tuinieren adviseur, Karen Bosin voegt toe, “Bollen zien er het beste wanneer ze samen worden gemasseerd, niet 6 inches uit elkaar geplant De beste manier om tulpen te planten is om een ​​groot gat te graven, 5 tot 6 inches diep en minstens 2 voeten . breed en lang nadat je het gat te graven, plaats de tulpenbollen – puntige end up – naast elkaar -. ten minste 25 bollen in een gat ”

De brede basis van de lamp moet altijd worden geplant naar beneden. Nadat u uw bollen geplant, licht pack de bodem op de top van hen en geef ze een lichte drenken. Als de winters zijn bijzonder koud in uw regio, kan een lichte bedekking van mulch nuttig zijn. Anders weinig winter onderhoud nodig.

In het vroege voorjaar, kan elk mulch of bedekking van de tulp bed worden verwijderd. Wanneer tulpen in bloei staan, houden een oogje op bladluis plagen.

TIP: Karen zegt: “bladluizen, etc. zijn echt een non-issue Tulips bloom voor ongeveer een week tot tien dagen in de beste omstandigheden, dus niet te veel zorgen te maken over zulke plagen..”

Blooms kan worden gesneden te worden gebruikt voor bloemstukken. U kunt ook hangen snijbloemen ondersteboven te drogen. Zowel live als droog tulp arrangementen zijn heel aantrekkelijk. Als u niet uw bloemen te snijden voor weergave, dan moet je ze af te snijden zodra ze beginnen te vervagen te zorgen voor een gezonde groei volgend seizoen.